Crash dieet tijdens de feestdagen

crash dieet proteine dieet

De feestdagen komen er weer aan en je wilt er natuurlijk zo snel mogelijk fantastisch uit zien. Een crash dieet zou je hierbij kunnen helpen. Maar wat is een crash dieet precies? Alles wat je moet weten over een crash dieet lees je hier.

Wat is een crash dieet?

Het crash dieet zit ‘m al in de naam; heel snel kilo’s eraf laten vliegen in korte tijd. Het crash dieet houdt eigenlijk vooral in dat je drastische maatregelen gaat nemen. Dit betekent dus dat er vrij weinig dingen op je lijstje blijven staan die je wel mag eten. Je krijgt dagelijks minder dan 1000 calorieën binnen. Het dieet werkt dus wel degelijk, omdat je veel meer energie verbrandt dan je binnenkrijgt.

Wat doet een crash dieet met je lichaam?

Tijdens de feestdagen wil iedereen er natuurlijk zo mooi en slank mogelijk uitzien. Hierom kijken mensen rondom deze dagen vaak naar het crash dieet. Wil je snel even een crash dieet volgen om vervolgens weer veel te eten? Daar is het crash dieet niet erg geschikt voor.

Wanneer je toch interesse hebt in het volgen van een crashdieet, is het belangrijk dat je weet wat de nadelen zijn. Het belangrijkste nadeel is dat een crash dieet ongezond is wanneer je dit een lange tijd achter elkaar volgt. Het kan zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Als je lichaam weinig te calorieën en voedingsstoffen binnenkrijgt, gaat het in de spaarstand. Het slaat in een korte tijd zoveel mogelijk reserves op en de stofwisseling (metabolisme) vertraagt om zo min mogelijk energie te verbruiken. Je lichaam krijgt erg weinig voedingsstoffen binnen, waardoor onprettige verschijnselen zoals vermoeidheid kunnen ontstaan.

Ook na het crash dieet, blijft je stofwisseling nog even ontregeld. Het zal nog even functioneren op spaarstand. In een korte tijd zul je niet veel vet verliezen maar vooral vocht. Dus als je weer normaal gaat eten is je verbranding nog steeds veel lager dan normaal. Hierdoor is de kans groot dat je weer aankomt. Het gewichtsverlies is dus niet blijvend.

Tijdens het crash dieet zal je niet alleen vet verbranden maar ook spiermassa. Dit komt door het tekort aan eiwitten dat je lichaam nodig heeft. Je spieren heb je juist nodig om vet te verbranden.

crash dieet proteine dieet

Werkt een crash dieet?

Het is dus lastig te zeggen of het dieet werkt of niet. Dit komt door het verschil in mening. Ja, het werkt op de korte termijn maar brengt veel nadelen met zich mee. Dus ook nee, want het zorgt ervoor dat je na een paar dagen misschien al weer bent aangekomen.

Gezonde leefstijl bereiken met Proday

Het proteïne dieet is geschikt voor mensen die een gezonde leefstijl willen bereiken. Proday helpt je bij het creëren van een gezonde levenswijze. Door voedingsschema’s en een diëtiste leer je welke verhouding voedingsstoffen (koolhydraten, eiwitten en vetten) het beste voor je lichaam is. Op deze manier creëer je een denkwijze over gezonde en verantwoorde voeding en voorkom je dat je terugvalt in je oude voedingspatroon. Het helpt je dus niet alleen je streefgewicht te bereiken, maar ook te behouden.

Met behulp van de diëtiste en proteïne producten zal je een gezonde levensstijl bereiken. Deze proteïne producten bevatten de juiste voedingsstoffen en eiwitten die je lichaam dagelijks nodig heeft. Het brede assortiment zorgt tevens voor variatie zodat het niet verveeld en makkelijk vol te houden is.

Overweeg je te starten met het dieet, maar wil je eerst kennismaken met onze producten? Probeer dan het proteïnedieet startpakket tegen een aantrekkelijke prijs!

Werk toe naar een gezonde leefstijl met Proday!

Nieuw!

full_dranken-pakket.jpg
Dranken pakket
(Set 15 stuks)
✓ 
10% korting

Maandaanbieding

full_proteine-dieet-exlusive-pakket.jpg
Exclusive Pakket

✓ 20% korting
Lees meer over Afterpay   Lees meer over Thuiswinkel Waarborgpayment logos
Alle prijzen zijn incl. BTW.
0