Wat betekent BMI?

Wat betekent BMI?

BMI betekent Body Mass Index.Je BMI is een getal om te bepalen of je te zwaar bent (overgewicht) of wellicht te licht (ondergewicht). De BMI wordt ook wel de Quetelet index genoemd.

Hoe je BMI berekenen?

Wanneer je je BMI of Body Mass Index wilt berekenen, bereken je de verhouding tussen je lengte en je gewicht. De formule voor het berekenen van je BMI ziet er zo uit:

BMI = massa (gewicht in kilogram) / lengte² (lengte in meters in het kwadraat)

Op onze website kun je zelf de Body Mass Index berekenendoor je lengte en gewicht in te voeren op de BMI pagina.Wat wil mijn berekende BMI nu zeggen?Het berekenen van je BMI leert je of je gewicht te hoog is (je moet afvallen), goed is, of wellicht te laag is (je moet aankomen). Om je BMI te interpreteren, zijn er categorieën opgesteld. (Let erop dat de onderstaande gegevens enkel geldig zijn voor volwassenen. Het BMI van kinderen moet anders geïnterpreteerd worden.)

BMI categorieën:

  • BMI minder dan 18,5: Ondergewicht
  • BMI 18,5 tot 25: Normaal gewicht
  • BMI 25 tot 27: Licht overgewicht
  • BMI 27 tot 30: Matig overgewicht
  • BMI 30 tot 40: Ernstig overgewicht (obesitas)
  • BMI meer dan 40: Zeer ernstig overgewicht (morbide obesitas)

Moet het berekende BMI van mannen en vrouwen anders beoordeeld worden?

Veel mensen vragen zich af of de BMI-score van mannen en vrouwen anders beoordeeld moet worden. Dit is niet het geval. Wanneer je na het berekenen van je BMI op een getal van 25 of hoger uitkomt, heb je overgewicht. Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent.

Hoe het BMI van kinderen beoordelen?

De gewicht/lengte-verhouding van een kind evolueert bijzonder snel en er zijn belangrijke verschillen tussen jongens en meisjes. Op Wikipedia vindt u een pagina met een tabel die toelaat het BMI van kinderen te interpreteren.

BMI zegt niet alles over je gezondheid

Een BMI dat tussen de ideale waarden ligt is een goed teken, maar zegt niet alles over je gezondheid of eetgewoontes. Eetgewoontes zal je toch nog moeten wijzigen indien er bijvoorbeeld door erfelijke aanleg te veel vetten in je bloed aanwezig zijn.

Hoe kan je je BMI beïnvloeden?

De BMI-formule heeft 2 onderdelen: gewicht en lengte. Je lengte kan je niet beïnvloeden, je gewicht wel. Je zal aan je eetpatroon moeten werken.

Wat is je ideale BMI?

Voor een normaal en gezond gewicht ligt de BMI waarde ergens tussen de 18,5 en 25. De BMI bereken module op de website geeft een advies van een BMI waarde van 22 voor vrouwen en 23 voor mannen. Dit is een advies waarmee je een concreet doel kan bepalen en de weg kunt uitstippelen naar een gezonde leefstijl!

Populaire aanbieding