Ben jij dol op de combinatie van courgette en zalm? Dan is deze heerlijke courgettesoep met zalm zeker iets voor jou! Rijk aan eiwitten dankzij de groenten en zalm en dus perfect om te eten tijdens het proteïne dieet. Serveer het bijvoorbeeld met een sneetje eiwitrijke toast met kruidenboter en smullen maar!
Courgettesoep met zalm recept
Dit recept is super eenvoudig te bereiden. In slechts 15 minuten heb jij deze heerlijke courgettesoep met zalm op tafel staan. Het is ook een perfect gerecht om te serveren als je bezoek krijgt. Eet het als lunch, diner of even lekker tussendoor. Tip: serveer het met een eiwitrijke toast met wat kruidenboter erbij.
Deze soep zorgt ervoor dat jij je eiwitten en vitamines voor vandaag weer binnenkrijgt! En dit allemaal zonder te veel koolhydraten binnen te krijgen. Daarnaast heb jij meteen je portie vis voor deze week binnen. Het is namelijk belangrijk om te blijven variëren in voeding. Genoeg redenen om deze heerlijke soep eens klaar te maken toch? Laat het smaken!
Volg jij het Proday proteïnedieet? Dan mag je dit recept eten vanaf fase 2. Zit je nog in fase 1? Laat de zalm weg en ook jij mag genieten van deze heerlijke soep!
Voedingswaarden per portie (het hele recept is geschikt voor 4 porties)
- Energie: 100 kcal
- Vet: 2,2 gram
- Eiwitten: 13,5 gram
- Koolhydraten: 5,8 gram
- Waarvan suikers: 4,5 gram
- Vezels: 2 gram
Courgettesoep met zalm
Ingrediënten
- 2 zakjes Groentesoep met croutons
- 2 courgettes
- 50 gram gerookte zalm
- 450 ml water
- Naar smaak: peper, zout en oregano
Instructies
- Mix in een soep-/kookpan de twee zakjes groentesoep met croutons met 450 milliliter water door elkaar. Het beste gaat dit met een garde. Zorg ervoor dat alles goed gemengd wordt en er geen poeder achterblijft.
- Snijd de courgettes in kleine blokjes en voeg toe aan de soepbasis. Laat dit ongeveer 10 minuten koken, zodat de courgetteblokjes zacht worden.
- Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met zout, peper en oregano.
- Snijd de gerookte zalm in stukjes.
- Verdeel de soep over 4 soepkommen en verdeel de zalm over de kommetjes.
- Tip: serveer eens met een sneetje toast met kruidenboter!