Deze gevulde paprika’s zien er niet alleen leuk uit, maar smaken ook ontzettend goed. De paprika’s zijn gevuld met slim rijst, gehakt en kaas (vanaf fase 2). Dit recept bevat ongeveer 9,6 gram koolhydraten per portie. Dat is maar liefst 75% minder koolhydraten dan gevulde paprika’s met normale witte rijst.
Gevulde paprika’s met rijst
Voor dit proteïne dieet recept voor gevulde paprika’s gebruiken we Slim Rijst. Slim Rijst is een caloriearm, vetvrij en suikervrij alternatief voor witte rijst. Het is neutraal van smaak en levert slechts 9 kcal per 100 gram. Hierdoor is het een uitstekend alternatief voor normale rijst met minder calorieën en koolhydraten.
Dit recept kan je ook bereiden met extra groenten. Kies daarvoor je favoriete groenten uit het overzicht met toegestane groenten, snijd klein en voeg toe aan het recept. De gevulde paprika’s kun je serveren als diner met een frisse salade!
Gevulde paprika met rijst
Ingrediënten
- 1 zakje Slim Rijst
- 2 rode paprika's
- 300 gram mager rundergehakt
- 1 el olijfolie
- 100 gram tomaten
- 60 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika’s met water en verwijder de bovenkant en de zaadlijsten. Zet de paprika’s op een ovenschaal. Was de tomaten en snijd in kleine blokken.
- Giet de rijst af in een vergiet en spoel goed met water.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt gaar in ongeveer 5 minuten. Breng vervolgens op smaak met zout en peper en voeg ook de tomaten en de Slim Rijst toe. Laat ca. 3 minuten sudderen.
- Vul de paprika’s met het gehakt, rijst en voeg op het laatst de kaas toe. Plaats ze ongeveer 20 minuten in de oven.