Heerlijke maaltijd van wraps gevuld en opgerold met verschillende groenten. Een proteïne burrito is een echte feestmaal.
We zijn dol op Mexicaanse gerechten. Tortilla’s, nachos of burritos, we zijn er dol op. Een gevulde en opgerolde wrap maakt een heerlijke burrito. Met dit proteïne dieet recept kan je zelfs tijdens je dieet genieten van een heerlijke burrito.
De burrito komt oorspronkelijk uit het noorden van Mexico. Het betreft altijd een gevulde wrap die opgerold geserveerd wordt en uit de hand wordt gegeten. Dit simpele en lekkere gerecht bereid je in een handomdraai. Hierdoor is het lekker snel doordeweeks als diner maar ook waanzinnig lekker in het weekend.
Proteïne dieet recept voor burritos
Voor dit proteïne dieet recept maken we gebruik van proteïne wraps van Feeling OK. Deze wraps bevatten minder koolhydraten en meer eiwitten en zijn daarmee geschikt tijdens elk koolhydraatarm dieet of proteïne dieet. Een wrap van 50 gram levert slechts 158 kcal, 4 gram koolhydraten, 13 gram vezels en 11 gram eiwitten. Om het op smaak te brengen gebruiken we een heerlijke caloriearme knoflooksaus van 2BSlim.
We vullen de burritos met heerlijke frisse groenten, waardoor het zonder wortel al is toegestaan vanaf fase 1 van het proteïne dieet. Maar je kan ze natuurlijk vullen met je favoriete ingrediënten. Let wel even op de toegestane groenten per fase van het dieet. Zo mag je in fase 2 bijvoorbeeld een stukje vlees toevoegen.
Wist je dat? Je ook heel eenvoudig je eigen koolhydraatarme wraps kan maken? Bekijk dan snel het recept voor koolhydraatarme wraps.
Proteïne burrito
Ingrediënten
- 2 tortilla wraps van Feeling OK
- 30 gram wortel
- 1/4 rode paprika
- 1/4 komkommer
- 4 slabladeren
- 10 sperziebonen
- 1/8 rode ui
- 2 eetlepels 2BSlim knoflooksaus
Instructies
- Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd het harde stukje van de sperziebonen eraf en kook ze in ongeveer 6 minuten gaar. Spoel de bonen af onder koud water.
- Snijd de wortel, paprika, komkommer en rode ui in dunne repen.
- Verwarm de wraps kort (ongeveer 30 seconden) in de magnetron of in een koekenpan.
- Beleg de wraps in het midden met de sla, sperziebonen, rode ui, komkommer, rode paprika en wortel. Breng op smaak met de 2BSlim knoflooksaus.
- Vouw de 2 korte zijkanten iets over het mengsel en rol de tortilla met vulling op. Halveer de burrito en serveer!