Kaas-champignon risotto met verse champignons en courgette
Bereid eens deze heerlijke kaas-champignon risotto met verse champignons en courgette. Een lekker koolhydraatarme maaltijd voor tijdens het proteïne dieet!
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord koolhydraatarm, low carb, risotto
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Porties 1persoon
Benodigdheden
Snijplank
Keukenmes
Maatbeker
Hittebestendige kom
Koekenpan
Waterkoker
Ingrediënten
100gramchampignons
100gramcourgette
1zakjekaas-champignon risotto
1eetlepelolijfolie
zout en pepernaar smaak toevoegen
Instructies
Was de champignons en courgette en snijd de champignons in plakjes.
Voeg 1 eetlepel olijfolie toe in een pan en laat de pan warm worden.
Voeg de champignons en courgettes toe in de pan en bak deze voor 5 minuten.
Leeg de inhoud van het kaas-champignon risotto zakje in een hittebestendige kom. Voeg hierbij 120 milliliter kokend water toe. Meng de inhoud van het zakje goed door met het water en plaats de kom in de magnetron. Warm het mengsel 30 seconden op vol vermogen.
Laat het mengsel ongeveer 7 minuten rusten.
Haal de courgette en champignons uit de pan en voeg deze toe aan het mengsel.
Voeg eventueel nog peper en zout toe om het gerecht mee op smaak te brengen.
Notities
Vind jij courgette of champignons niet zo lekker? Kijk dan eens welke andere groenten toegestaan zijn om aan je dieet gerechten toe te voegen.Kijk voor meer recepten en inspiratie in ons receptenboek. Voeg eventueel zelf een recept toe die jij tijdens jouw proteïne dieet graag eet!