Ga terug

Bloemkoolpizza (proteïnerijk)

Deze pizza met bloemkoolbodem is heerlijk én gezond! We beleggen de pizza met champignons, paprika, ham en rucola.
Gang avondmaaltijd
Trefwoord bloemkoolpizza, gezonde bloemkoolpizza, gezonde pizza, pizza bloemkoolbodem, proteïne bloemkoolpizza, proteine pizza
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 16 minuten
Porties 2 personen
calorieën 342kcal

Ingrediënten

Ingrediënten voor de bodem

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 gram geraspte mozzarella kaas
  • 1 middelgroot ei
  • 1/4 tl zeezout fijngemalen

Ingrediënten om de pizza te beleggen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de bloemkool fijn. Dit gaat het beste in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je ook een handrasp gebruiken.
  • Doe de fijngemalen bloemkool in een magnetronbestendig bakje en doe het 3 tot 5 minuten in de magnetron.
  • Laat de bloemkool even afkoelen. Pak een schone theedoek en doe hierin de afgekoelde bloemkool. Wring alle vocht eruit. Doe dit net zo lang totdat het meeste vocht uit de bloemkool is verdwenen.
  • Meng in een kom de bloemkool met de mozzarella, Parmezaanse kaas en een snufje zout. Roer dit goed door. Voeg daarna het ei toe en meng alles nog eens goed door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met een ingevet stuk bakpapier en verdeel het mengsel over het bakpapier. Probeer een dunne ronde bodem te maken die niet te dik is! Het beste gaat dit met de bolle kant van een lepel.
  • Doe de bakplaat in de oven en bak de pizzabodem 8 tot 11 minuten in de oven.
  • Wanneer de bodem in de oven zit, kunnen de champignons in dunne plakjes en de paprika in dunne reepjes gesneden worden.
  • Bestrijk de bodem met de tomatensaus en beleg de pizza met de champignons, de paprikareepjes en de ham.
  • Bak de pizza nog circa 7-8 minuten in het midden van de oven. Garneer de pizza met rucola en serveer!