Ga terug

Suikerarm bananenbrood

Ben je een echte zoetekauw? Dan is dit bananenbrood met amandelmeel echt iets voor jou! Met dit recept maak je in een handomdraai een heerlijk suikervrij bananenbrood met minder koolhydraten! Geschikt vanaf fase 3 van het proteïne dieet.
Gang Tussendoortje
Diet Low Calorie, Low Lactose
Trefwoord proteine dieet recept, suikerarm bananenbrood, suikervrij bananenbrood
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 8 porties
calorieën 159kcal

Ingrediënten

  • 150 gram Sukrin Amandelmeel
  • 2 kleine bananen geprakt
  • 3 grote eieren
  • 30 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 25 gram Sukrin Gold
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 30 gram walnoten optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de eieren, bananen en roomboter tot een glad beslag met een mixer.
  • Meng in een andere kom het amandelmeel, Sukrin Gold, kaneelpoeder en bakpoeder en meng dit vervolgens door het beslag.
  • Voeg op het laatste moment de walnoten toe.
  • Bedek een rechthoekige bakvorm met bakpapier en vul deze met het beslag.
  • Bak het bananenbrood in ongeveer 35 minuten gaar.
  • Laat afkoelen voordat je het brood in plakken snijdt.