Verantwoord tips om slank de feestdagen door te komen

kerst.jpgSinterklaas is het land nog niet uit of de volgende feestdagen dienen zich aan: kerst en oud & nieuw. Heel gezellig, maar hoe kom je ze door zonde terug te vallen naar een ongezonde leefstijl? Deze 5 tips helpen.

1. Houd het bij de feestdagen

Als je dagenlang uitgebreid tafelt en snoept van banketstaven, kerststollen, kaasjes, nootjes, oliebollen en andere heerlijkheden, dan heb je ook dagen of misschien wel weken nodig om weer een gezonde leefstijl te bereiken. Zonde toch? Spreek gewoon af met jezelf dat je mag genieten van de feestdagen. Daar word je echt niet dik van, wel als je de hele maand blijft snoepen.

2. weersta de verleiding

Dat oliebollen nu overal al te koop zijn, wil niet zeggen dat jij daaraan hoeft mee te doen. Weersta de verleiding. Dan hoef je je in januari ook niet ongelukkig te voelen als je op de weegschaal gaat staan. Was de verleiding toch te groot? Neem dan de dag erna een balansdag. Dat is goed voor je lijn en voorkomt dat je door blijft schieten.

3. geniet met mate

Zet je een schaal noten of bonbons op tafel, dan blijf je daarvan eten toch? Maak het jezelf dus niet te moeilijk. Maak een klein maar feestelijk bordje – leg er ook wat tomaatjes, komkommer en andere gezonde snoeperijen op - en berg de rest weer weg. Haal het lekkers niet te vroeg in huis en geef wat overblijft mee aan anderen. Ga je op bezoek? Maak dan afspraken met jezelf en hou je daaraan. Niet iets lekkers bij de koffie, maar wel een kaasje bij de wijn. En geniet er ook van dat je dat lukt!

4. Niet compenseren

Het lijkt misschien slim of een maaltijd over te slaan, zodat je op andere momenten meer kunt eten. Maar beter is het om gewoon zes keer per dag wat te eten. Dan houd je je stofwisseling optimaal en help je je lichaam om eten te verbranden in plaats van op te slaan als vet.

5. Back to basic

Het was heerlijk om even te ‘zondigen’, maar daarna is het goed om weer back to basic te gaan. Doe je jezelf en je lichaam een plezier en laat na de feestdagen een paar gezonde dagen volgen. Dat kunnen echte balansdagen zijn volgens het Proday eiwitdieet. Of dagen waarin je weer let op de koolhydraten die je eet. Dan begin je 2018 gelijk goed, gezond en vol energie!

Nieuw!

full_dranken-pakket.jpg
Dranken pakket
(Set 15 stuks)
✓ 
10% korting

Maandaanbieding

full_proteine-dieet-exlusive-pakket.jpg
Exclusive Pakket

✓ 20% korting
Lees meer over Afterpay   Lees meer over Thuiswinkel Waarborgpayment logos
Alle prijzen zijn incl. BTW.
0