Ga terug

Gezonde bloemkoolsoep

Heerlijke gezonde bloemkoolsoep met chorizo!
Gang avondmaaltijd, Lunch
Trefwoord bloemkoolsoep, eiwitrijke bloemkoolsoep, gezonde bloemkoolsoep
Bereidingstijd 28 minuten
Porties 4 personen
calorieën 225kcal

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 800 ml kippenbouillon
  • 100 ml kookroom (light)
  • 1 ui
  • 1 kleine wortel
  • 1 zakje chorizo
  • 1 bleekselderij
  • 2 zakjes proteïnerijst
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  • Verhit één eetlepel olijfolie in een ruime soeppanen voeg de ui en knoflook toe. Fruit op laag vuur tot de ui glazig en zacht is.
  • Maak ondertussen de bloemkool schoon en verdeel inroosjes. Voeg de bloemkoolroosjes en de kippenbouillon toe. Zet het vuur lageren doe de deksel op de pan. Kook totdat de bloemkool gaar (zacht) is.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de kookroom toe en pureer de soep met een staafmixer.
  • Zet terug op het vuur en voeg de rijst toe en kookdeze in de soep (voor 10 minuten).
  • Snijd ondertussen de wortel en bleekselderij in kleine blokjes en maak ook de chorizo wat kleiner.
  • Pak een koekenpan en bak de bleekselderij en wortelknapperig in één eetlepel olie.
  • Pak 4 soepkommen en verdeel de bloemkoolsoep over de kommen.
  • Garneer met de wortel, bleekselderij en chorizo.