Wat is het Lignavita dieet?

lignavita dieet alternatief

Het Lignavita dieet is een dieet dat je helpt om af te vallen. Niet alle diëten zijn bedoeld om je te helpen afvallen. Sommige diëten hebben een ander, bijvoorbeeld om erachter te komen of je ergens allergisch voor bent. Bij het Liganvita dieet staat afvallen met persoonlijke begeleiding en met dieetproducten centraal.

Hoe werkt het Lignavita dieet?

Dit dieet wordt gekenmerkt door het consumeren van zo min mogelijk suikers en koolhydraten en zoveel mogelijk eiwitten, plantaardige vetten, vezels, mineralen en vitamines. Het dieet kent twee programma’s. Het eerste programma is het afslankprogramma. Dit programma bestaat uit drie verschillende boxen. De eerste box is de rode box, de tweede box is de oranje box en de derde box is de groene box. De drie boxen zijn alledrie voor 10 dagen. Het proteïne dieet startpakket met 35 eiwitrijke producten van Proday duurt 7 dagen, precies de dagen van een week! Het eerste programma duurt dus 30 dagen. Het tweede onderhoudsprogramma. Dit programma gaat over het langzaam toelaten van koolhydraten om zo een gebalanceerde en gezonde voeding te bereiken.

proteine dieet startpakket proteine dieet startpakket 8 dagenproteine dieet pakket 14 dagen

Een belangrijk onderdeel van het Lignavita dieet is de begeleiding van coaches die zijn opgeleid door Lignavita. Wekelijks vindt er controle plaats. Tijdens deze controle wordt een analyse gemaakt van je lichaam. Deze analyse is bedoeld om te kijken of je alleen vet verliest en geen spiermassa. Het doel van het dieet is dat je in ketose komt door middel van suikers te beperken in het dieet. Dit fysiologische proces gaat om het omzetten van vetreserves tot energie. Spieren blijven behouden door middel van het consumeren van voldoende eiwitten.

Wat zijn drie voor- en nadelen van het Lignavita dieet?

Voordelen

  • Het dieet kent twee duidelijke programma’s
  • Persoonlijke begeleiding kan zeer motiverend werken
  • Er is een duidelijke productcatalogus. In de catalogus is zichtbaar welke producten geschikt zijn voor welke fase van het dieet (rood, oranje en groen)
  • Enkele producten worden op Bol.com verkocht

Nadelen

  • Wekelijkse begeleiding kan ook demotiverend werken als een te hoge drempel worden gezien om het met dieet te starten
  • De webshop is onduidelijk en je kan nergens een product bestellen
  • Er is niks bekend over de prijzen van de pakketten, producten en begeleiding
  • Op de website van Lignavita is weinig informatie bekend over het dieet

proday korting

Past het dieet bij mij?

Of dit dieet bij jou past, hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeuren. De persoonlijke begeleiding van de coaches werkt voor de een heel goed en voor de ander wat minder. Voor mensen die graag onder begeleiding van een coach af willen vallen, kan het Lignavita eiwitdieet goed werken. Echter, wanneer je niet wekelijks tijd hebt voor een controle, werkt dit dieet wellicht minder goed voor je. Uiteindelijk hebben het Proday proteïnedieet als het Lignavita dieet als doel om gewichtsverlies te bewerkstelligen.

Waarom Proday beter bij je past

Het Proday proteïnedieet is opgedeeld in vier fases die langer duren om een nieuwe leefstijl aan te leren en te blijven behouden. Gebleken is dat hoe langer je de tijd neemt om nieuw gedrag aan te leren, hoe groter de kans is dat je dit gedrag integreert in je dagelijks leven en als automatisme gaat ervaren. Daarnaast is het assortiment bij Proday aanzienlijk groter. Proday biedt ook meer startpakketten aan dan Lignavita. Ten slotte kun je op ieder moment van de dag beginnen met Proday. Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis. Op de website van Proday is sowieso meer informatie beschikbaar. Bijvoorbeeld over toegestane groenten, wat het proteïnedieet inhoudt en een leuke blog met interessante artikelen.

lignavita dieet alternatief

Populaire aanbieding