Sukrin havervezel is een fijn glutenvrij alternatief voor het gebruik van meel in recepten. Het is gemaakt van pure vezels en heeft een neutrale smaak. Het wordt vooral gebruikt om mee te bakken, omdat het gebakken producten body en textuur geeft, zonder dat het één enkele koolhydraat toevoegt aan het recept!
Sukrin havervezel is een fijn glutenvrij alternatief voor het gebruik van meel in recepten. Het is gemaakt van pure vezels en heeft een neutrale smaak. Het wordt vooral gebruikt om mee te bakken, omdat het gebakken producten body en textuur geeft, zonder dat het één enkele koolhydraat toevoegt aan het recept!
Bakken met havervezel
Vervang een deel van het meel in een bepaald recept door havervezel om het vezelgehalte te verhogen en de hoeveelheid koolhydraten te verminderen. Wanneer u andere meelsoorten vervangt door havervezel, moet u deze vervangen in volume, niet in gewicht, bijvoorbeeld 2 dl tarwebloem met 2 dl havervezel. 1 dl havervezel weegt 22 gram.
Het meel trekt veel vloeistof aan en houdt het vast - tot 4-6 keer zijn eigen gewicht. Voor een goed resultaat moet je extra vloeistoffen aan je recept toevoegen totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt.
Wanneer je andere meelsoorten vervangt door havervezel, moet je deze vervangen in volume, niet in gewicht, bijvoorbeeld 2 dl tarwebloem met 2 dl havervezel. 1 dl havervezel weegt 22 gram.