Deze lekkere havermoutkoekjes bevatten minder koolhydraten. Dit komt door de toevoeging van Sukrin producten. Een koekje bevat hierdoor slechts 5 gram koolhydraten!
Gezonde havermoutkoeken
Normale havermoutkoeken bevatten flink een hoeveelheid koolhydraten. Door een deel van de havermout te vervangen met Sukrin Amandelmeel breng je daar verandering in. Ook gebruiken we in dit recept Sukrin Gold als suikervervanger en Sukrin chocolade. Vooral de chocolade geeft de koeken een heerlijke smaak met een vleugje zout. Want de combinatie van zoet en zout is echt hemels!
Sukrin meel- en suikervervanger
Ben jij al bekend met de producten van Sukrin? Sukrin is echt een onmisbaar product tijdens elk dieet! Het is een caloriearm alternatief met minder koolhydraten voor zowel suiker als meel. Het bestaat uit erythritol en komt van nature voor in onder andere peren, meloenen en champignons.
Goed om te vermelden is dat de koekjes een beetje zacht en smeuïg blijven. Dit komt doordat er in dit recept geen kristalsuiker wordt gebruikt.
Gezonde havermoutkoeken met amandelmeel
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 50 gram Sukrin Amandelmeel
- 30 gram Sukrin chocolade
- 2 el Sukrin Gold
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de havermout, Sukrin Amandelmeel, Sukrin Gold en bakpoeder door elkaar.
- Kluts het ei los en meng met het mengsel.
- Hak de Sukrin chocolade zeezout en roer erdoorheen.
- Vorm ongeveer acht koeken op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de koeken ongeveer 15 minuten in de oven en laat afkoelen.